Daržovių ir ankštinių troškinių niekada nebus per daug. Baklažanų troškinys su pomidorais ir avinžirniais yra vienas tų, kuriuos privalu išbandyti.
4 asm.
Gaminimas 35 min.
Baklažanų troškiniui pagaminti reikia:
1 svogūno
5 skiltelių česnako
Žiupsnelio rudojo cukraus
Aliejaus (kepti)
3 baklažanų
1 paprikos
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
100 ml SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo ORIGINALUS
1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių
Žiupsnelio druskos
1 stiklinės bulguro kruopų
2 pomidorų
1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.
2. Nulupkite baklažanus ir supjaustykite stambiais kubeliais, taip pat supjaustykite papriką. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite baklažanus, apkepkite ir suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą. Suberkite raudonėlį, supilkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą, suberkite avinžirnius, uždenkite ir kaitinkite dar 10–15 min. Pagardinkite druska.
3. Dubenyje bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu (1:1,5), uždenkite plėvele ir palaikykite 5–7 min.
4. Pomidorus supjaustykite. Bulgurą patiekite su pomidorais ir baklažanų troškiniu.
Skanaus!