top of page

Baklažanai, įdaryti mėsa arba „Garne arach“ (Receptas)

Tikrai gardūs ir jaukūs baklažaniniai pietūs. Verta pasistengti.


Mėsa įdaryti baklažanai_receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min. 

Troškinimas 40 min. 


Mėsa įdarytiems baklažanams pagaminti reikia:

  • 5–6 baklažanai

  • 800 g maltos mėsos

  • 2 vid. dydžio svogūnai

  • 8–10 skiltelių česnako

  • 2 skardinės savo sultyse konservuotų pomidorų

  • Aliejaus kepti

  • Lydyto arba paprasto sviesto

  • Druskos

  • Pipirų

  • Petražolių

  • Džiovinto baziliko

  • Žiupsnelis cukraus


  1. Baklažanus perpjaukite pusiau, minkštimą įpjaukite įstrižai rombais, pasūdykite ir palikite 15–20 min., kad išsiskirtų skystis. Nusausinkite ir šaukštu išimkite minkštimą. Vidų patepkite aliejumi ir pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę 10–15 min. Minkštimą supjaustykite.

  2. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus ir dvi skilteles česnako. Sudėkite maltos mėsos faršą ir kepkite nuolatos maišydami. Įberkite druskos, pipirų, džiovinto baziliko, pjaustytų petražolių. 

  3. Gerai išmaišykite ir dar truputį pakepkite. 

  4. Į puodą sukrėskite 1 skardinę pomidorų. Taip pat sudėkite išpjautą baklažanų minkštimą. Iškeptus baklažanus pabarstykite smulkintu česnaku ir įdarykite mėsos faršu, sudėkite ant pomidorų ir uždenkite pomidorais. 

  5. Pabarstykite žiupsniu cukraus ir sudėkite nedidelius sviesto gabaliukus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 40 min. 


    Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page