Tikrai gardūs ir jaukūs baklažaniniai pietūs. Verta pasistengti.
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Troškinimas 40 min.
Mėsa įdarytiems baklažanams pagaminti reikia:
5–6 baklažanai
800 g maltos mėsos
2 vid. dydžio svogūnai
8–10 skiltelių česnako
2 skardinės savo sultyse konservuotų pomidorų
Aliejaus kepti
Lydyto arba paprasto sviesto
Druskos
Pipirų
Petražolių
Džiovinto baziliko
Žiupsnelis cukraus
Baklažanus perpjaukite pusiau, minkštimą įpjaukite įstrižai rombais, pasūdykite ir palikite 15–20 min., kad išsiskirtų skystis. Nusausinkite ir šaukštu išimkite minkštimą. Vidų patepkite aliejumi ir pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę 10–15 min. Minkštimą supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus ir dvi skilteles česnako. Sudėkite maltos mėsos faršą ir kepkite nuolatos maišydami. Įberkite druskos, pipirų, džiovinto baziliko, pjaustytų petražolių.
Gerai išmaišykite ir dar truputį pakepkite.
Į puodą sukrėskite 1 skardinę pomidorų. Taip pat sudėkite išpjautą baklažanų minkštimą. Iškeptus baklažanus pabarstykite smulkintu česnaku ir įdarykite mėsos faršu, sudėkite ant pomidorų ir uždenkite pomidorais.
Pabarstykite žiupsniu cukraus ir sudėkite nedidelius sviesto gabaliukus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 40 min.
Gardžių atradimų.