Žmonės, kurie geria kavą su pienu supras: kai pienas baigiasi, būna labai, labai blogai. Tačiau nereikia bėgti į parduotuvę. Kur kas saugiau likti namie ir pasigaminti pieno pačiam.
Augalinio pieno receptų yra ne vienas. Šįkart – daigintų kanapių „pienas" pagal augalinio maisto technologės Onos Jurkšienės receptą.
Daigintų kanapių „pienas“
1 litrui (5 porc.) reikia:
150 g nelukštentų kanapių (daigintų bus apie 230 g)
6 natūralių datulių su kauliukais arba 8 džiovintų figų
Po žiupsnelį Ceilono cinamono ir malto kardamono (arba vieno jų)
Po šaukštelį žemoje temperatūroje džiovintų juodųjų serbentų ir šaltalankių miltelių
Nelukštentas kanapes nuplaukite ir užmerkite per naktį, ryte dar kartą perplaukite per sietelį.
Nuvarvinkite vandens perteklių ir padaiginkite bent 12 val. paskleidę nestoru sluoksniu ant lėkštės arba stiklainyje, kuris uždengiamas retu audiniu ir pastatomas kampu į kitą indą, jog nutekėtų vanduo, kad daiginamos sėklos galėtų „kvėpuoti“. Daigindami perplaukite kas 3–4 val.
Sudaigintas kanapes vėl perplaukite per sietelį, suberkite į plaktuvą, įpilkite apie 900 ml vandens, sudėkite nuplautas be kauliukų datules arba figas, suplakite viską kartu.
Pagamintą „pieną“ perkoškite per tankų sietelį, pagardinkite prieskoniais.
Skanu ir natūralus, ir pagardintas žemoje temperatūroje džiovintų juodųjų serbentų ar šaltalankių milteliais.
Sėkmės ir skanaus!
TAIP PAT SKAITYKITE: