Vynuogių, granatų ir morkų sezono gėrybėmis Alfas pasinaudojo gamindamas ypatingai gardžias azijietiško stiliaus salotas su krevetėmis ir vištiena. Ypatingas šių salotų akcentas yra šiltas padažas. Lyg jaukus pledas rudenį! Spalvingos, drąsios, traškios (traškumą suteikia granato sėklos ir mėgstami riešutai). Jeigu nemėgstate vynuogių, keiskite jas pjaustytu skaniai prinokusiu mangu.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
4 asm.
Azijietiškoms salotoms su krevetėmis, vištiena ir karštu padažu paruošti reikia:
200 g šiaudeliais pjaustytų morkų
1 saujos besėklių vynuogių
1 šaukšto granatų sėklų
1 šaukšto kedrinių pinijų
½ ilgavaisio agurko
2 nedidelių romaninių salotų gūžių
1 saujos gražgarsčių
2 saliero lapkočių
1 šaukšto marinuoto imbiero
½ aitriosios paprikos
4–5 česnako skiltelių
⅓ citrinos žievelės
⅓ apelsino žievelės
½ apelsino sulčių
1 saujos kalendrų lapelių
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
3–4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
400 g vištienos filė
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
200 g apvirtų krevečių
1 džiovintų jūros dumblių lapo
1. Į dubenį dėkite morkas, per pusę perpjautas vynuoges, granatų sėklas, kedrines pinijas, kubeliais pjaustytą agurką, plėšytus salotų lapus, gražgarstes, plonai pjaustytą salierą ir marinuotą imbierą. Viską išmaišykite.
2. Į indelį dėkite pjaustytos aitriosios paprikos, smulkinto česnako, įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelės, įspauskite apelsino sulčių, berkite smulkintos kalendros. Pilkite KIKKOMAN padažo „Ponzu“, DANSUKKER auksaspalvio sirupo. Viską išmaišykite.
3. Į salotas supilkite pusę padažo bei OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus. Išmaišykite.
4. Į ZYLE keptuvę pilkite aliejaus, kai įkais, dėkite vištienos gabaliukus. Apkepus, įtarkuokite česnako. Įpilkite KIKKOMAN sojų padažo ir suberkite krevetes. Viską išmaišykite ir apkepinkite. Išjungus kaitrą sudėkite likusį padažą ir viską išmaišykite.
5. Į lėkštę dėkite salotų, o ant jų – apkeptą vištieną su krevetėmis. Nepamirškite aplieti šiltu padažu. Papuoškite kalendrų lapeliais ir plėšytais džiovintų jūros dumblių lapais.
PATARIMAI:
1. Vietoje kedrinių pinijų galite dėti migdolų ar lazdynų riešutų.
2. Jei neturite vynuogių, jas galite keisti pjaustytu mangu.
3. Vištieną galite keisti triušiena ar jautiena.
4. Salotas galite apibarstyti skrudintomis sezamų sėklomis.
Skanaus.