top of page

Azijietiškos jautienos salotos (Receptas)

Vis prašote naujo neatsivalgomų azijietiškų salotų recepto, bet būtinai – greitai ir lengvai pagaminamo. Šios jautienos salotos – kaip tik tokios ir, neabejojame, iškart taps vienomis mėgstamiausių ir bus kartojamos gal net kelis kartus per savaitę. Traškios, šviežiais agurkais kvepiančios ir su švelniu česnakiniu akcentu. 

Greita, spalvota, sotu. 

jautienos salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

2–4 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.


Azijietiškos jautienos salotoms pagaminti reikia:

  • 2–3 morkų  

  • ½ ilgavaisio agurko

  • ½ vidutinio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 220 g KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio „Rib eye“

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ramen“

  • 6–7 griežinėlių marinuotų imbierų

  • 3–4 šakelių šviežių kalendrų

  • 2 šaukštų KIKKOMAN sezamų aliejaus

  • 1 šaukštelio sezamų

  • SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“ (patiekti)


1.  Morkas ir agurką nulupkite, supjaustykite plonais šiaudeliais. Agurką nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, įtarkuokite česnakus, supilkite KIKKOMAN sojų padažą ir gerai išminkykite rankomis.

2.  Nusausintą KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį „Rib eye“ supjaustykite juostelėmis.

3.  Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepti mėsą, suberkite česnakus, KOTANYI ketverių pipirų mišinį, supilkite KIKKOMAN padažą „Ramen“, išmaišykite ir pakepinkite.

4.  Griežinėliais supjaustykite marinuotus imbierus, kalendras ir sudėkite į salotas. Apšlakstykite KIKKOMAN sezamų aliejumi ir išmaišykite.

5.  Į lėkštę sudėkite salotas, keptą jautieną, viską pagardinkite sezamais. Papuoškite šviežiomis kalendrų šakelėmis.

6.  Prie šių salotų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Jubiliejinė“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos arbatos, cinamono, imbiero ir kombučios skonių natos.


 

Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page