top of page

Azijietiškai ruošta traški mėsa su saldžiarūgščiu sojų padažu (Receptas)

Vos keli ingredientai ir Jūs jau esate geriausiame Azijos restorane: azijietiškai paruoštą traškią mėsą su saldžiarūgščiu padažu pasigaminsite greitai ir viskas pavyks iš pirmo karto!


traški triušiena pagal azijietišką receptą
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2–3 asm.


Traškiai mėsai su saldžiarūgščiu padažu pagaminti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų

  • Žiupsnelio KOTANYI imbiero

  • 4 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • 2 šaukštų miltų

  • 1 stiklinės OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

Padažui:

  • 1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo

  • 2 skiltelių česnako

  • 4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

1. Triušieną supjaustykite nedideliais kvadratėliais arba juostelėmis.

2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite Kajeno paprikų, imbiero ir viską išplakite šluotele.

3. Į kitą dubenį berkite kukurūzų krakmolą ir miltus, išmaišykite.

4. Triušieną išmaišykite su kiaušinio plakiniu.

5. Į keptuvę dėkite abrikosų džemą, įtarkuokite česnaką, pilkite „Ponzu“ padažą, įtarkuokite citrinos žievelės. Ir pakaitinkite, kad viskas išsilydytų. Įpilkite sojų padažo.

6. Padažui skirtą krakmolą užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Kai padažas išsilydys, supilkite krakmolą. Pakaitinkite, kol masė sutirštės ir išjunkite ugnį.

7. Triušienos gabaliukus apvoliokite miltų ir krakmolo mišinyje.

8. Į verdantį aliejų sudėkite triušieną. Būkite pasiruošę padėklą, užtiestą virtuviniu popieriumi, kad nuvarvėtų aliejus. Triušienai apskrudus ištraukite ir dėkite ant padėklo.

9. Mėsos gabalėlius suberkite į keptuvę su padažu ir šiek tiek apkepkite, ištraukę apibarstykite sezamų sėklomis.


ALFO PATARIMAI:

· Nepridėkite per daug triušienos gabaliukų kepant, nes atvės aliejus ir gabaliukai jo prisigers. Geriau kepkite po mažiau per kelis kartus.

· Vietoj triušienos galite kepinti: baklažaną, krevetes, jautieną, vištieną ar kiaulieną.

· Šį patiekalą reikia ruošti iškart prieš serviruojant stalą, kad triušiena išliktų traški. Pastovėjusi ji suminkštės.

· Dar galite apibarstyti svogūnų ar česnakų laiškais ir patiekti su ryžiais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page