Reikia:
Kremui:
15 g želatinos
2 šaukštai miltelinio cukraus
100 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
250 g kreminio sūrelio
250 g graikiško jogurto
2 prinokę avokadai
Pagrindui:
1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
1 apelsino sultys
5–6 džiovintos slyvos
5–6 džiovinti abrikosai
2–3 šaukštai avižų sėlenų
120 g anakardžių
Abrikosų sluoksniui:
150 g džiovintų abrikosų
150 ml apelsinų sulčių
1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
8 g želatinos
1. Pagrindui:. Sutrinkite riešutus, sėlenas ir džiovintus vaisius iki vientisos masės, pridėkite apelsinų žievelės, sudėkite masę į 20–22 cm skersmens formą. Prispauskite stiklinės dugnu. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite sūrio masę.
2. Sūrio sluoksniui: 10–15 min. želatiną mirkykite apelsinų sultyse, ištirpinkite, bet neužvirkite. Išskobkite avokadų minkštimą, sutrinkite su jogurtu ir sūreliu. Pagal skonį pagardinkite milteliniu cukrumi. Kelis šaukštus avokado ir sūrio sluoksnio mišinio dėkite į želatinos tirpalą ir išmaišykite, pakartokite ir tik po to sumaišykite su pagrindine mase. Supilkite masę ant paruošto ir atvėsinto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
3. Abrikosų sluoksniui: užmerkite želatiną sultyse. Džiovintus abrikosus valandai užmerkite vandenyje kartu su apelsinų žievele, po to trumpai pavirkite, kol suminkštės. Nupilkite vandenį. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Supilkite ištirpintą želatiną.
4. Kai viršus truputį apstings, užpilkite abrikosų sluoksnį. Palikite šaldytuve, kol visai sustings. Puoškite mėtų lapeliais ir spanguolėmis.