top of page

Alfo silkės dubenėlis („donburi“)

Silkė, silkė ir dar kartą silkė – tikriausiai būtent šis ingredientas sukasi kiekvieno galvoje ir puikuojasi kiekviename šaldytuve Kūčių išvakarėse. Ar rinktis laiko patikrintą receptą, ar išmėginti naują variaciją? Turime pasiūlymą: klasikinį skonį paįvairinkite netikėtu, tačiau nuostabą sukeliančiu modernumo šaukštu. Šventinėje „Kulinarinio detektyvo“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas silkę paguldė į neįprastus patalus. Kartu su avokadais, ryžiais, ikrais ir kitais ingredientais. Nustebinkite ir skoniu, ir patiekimu!

Reikia:

  • 1 šaukšto ryžių acto

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 100 g virtų ryžių

  • 50–80 g naminio majonezo

  • 1 šaukšto liofilizuotų burokėlių

  • ½ šaukštelio vasabio

  • ½ ilgojo agurko

  • 1 prinokusio avokado

  • 1 „matjes“ silkės

  • 1 šaukšto ikrų

  • Kalendrų lapelių

  1. Sumaišykite actą, DANSUKKER šviesųjį sirupą ir šiuo mišiniu pagardinkite ryžius.

  2. Majonezą sumaišykite su liofilizuotais burokėliais ir vasabiu.

  3. Smulkiai supjaustykite agurką, avokadą ir silkę.

  4. Į dubenėlį sudėkite ryžius, silkę, agurkus, avokadus, įdėkite majonezo ir ikrų. Puoškite kalendromis.

Naujausi įrašai

bottom of page