Bulvinių blynų mėgėjams - kitokių, avižinių, bulvinių blynų receptas.
2–3 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
60 g avižinių dribsnių
4–5 vid. dydžio bulvių
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio džiovinto mairūno
2–3 gražių didelių pievagrybių
Aliejaus (kepti)
Avižinius dribsnius sumalkite į miltus.
Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite.
Sutarkuokite svogūną ir česnaką. Sumaišykite su bulvėmis.
Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir mairūną, maltus avižinius dribsnius ir viską išmaišykite.
Pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dėkite šaukštu tešlą į keptuvę. Kai apkeps, ant kiekvieno blyno uždėkite po grybo riekelę.
Apverskite ir baikite kepti ant pusės su pievagrybio riekele.
Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Skanaus!