4 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
100 g maskarponės
1 kiaušinio
150 ml kefyro
200 g „Malsena“ miltų „Self-raising“
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 šaukštų „Malsena“ viso grūdo avižinių miltų
200 g „Pieno žvaigždžių“ graikiško jogurto
½ šaukšto „chia“ (ispaninio šalavijo) sėklų
šlakelio alyvuogių aliejaus
„Dansukker“ auksaspalvio cukraus sirupo (pagal skonį)
šviežių aviečių
1. Į „Bosch“ virtuvinį kombainą sudėkite maskarponę, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir suberkite miltus. Įpilkite šlakelį aliejaus, viską išplakite ir leiskite tešlai pastovėti apie 10 min.
2. Kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.
3. Paruoškite padažą: graikišką jogurtą sumaišykite su „chia“ sėklomis.
4. Blynelius patiekite su graikiško jogurto padažu, avietėmis ir apšlakstę cukraus sirupu.