Skani, tiršta sriuba su avižiniais dribsniais ir lapiniais kopūstais. Paprasti produktai ir jokių įmantrybių recepte garantuoja patiekalą, kuris patiks kiekvienam.
Avižinių dribsnių sriubai išvirti reikia:
1/2 svogūno
1 skiltelės česnako
1 morkos
1 šaukšto aliejaus
120 ml avižinių dribsnių (ne momentinių)
2-3 bulvių
1,5 l vandens (arba sultinio)
2-3 lapinių kopūstų lapų
žiupsnelio jūrų druskos
Svogūną, morką ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, morką ir česnaką.
Nuo lapinių kopūstų pašalinkite kietąsias dalis. Likusias kopūstų dalis supjaustykite gana smulkiai.
Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Į puodą su svogūnais įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite bulves ir lapinius kopūstus. Virkite, kol suminkštės.
Suberkite avižinius dribsnius ir užvirinkite, virkite 5–6 min. Pasūdykite. Leiskite sriubai pastovėti 5–10 min.
Skanaus!