Greitai pagaminamas, sveikatai palankus varškės ir avižinių dribsnių apkepas.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3-4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 30-35 min.
Avižiniam varškės apkepui pagaminti reikia:
100 g avižinių dribsnių
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio baltymo
1 kiaušinio
250 g ekologiškos varškės
1 sunokusio banano
Žiupsnelio druskos
Migdolų riekelių
Aliejaus (pašlakstyti)
Keptų obuolių, kriaušių, kitų vaisių (patiekti)
1. Sutrinkite trintuvu sausus avižinius dribsnius sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinį ir kiaušinio baltymą išplakite iki tirštos masės.
2. Varškę sutrinkite kartu su bananu.
3. Viską sumaišykite kartu, pasūdykite. Masę sudėkite į pateptą aliejumi kepimo formą, išlyginkite, užberkite migdolų riekelių.
4. Kepkite apie 30-35 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar apkepas iškepęs.
5. Patiekite su keptais vaisiais.
Gardžių atradimų.