top of page

Avižiniai keksiukai su bruknėmis (Receptas)


Alfo receptas_keksiukai su uogomis
VMG nuotr.

6 keksiukai

Gaminimo laikas: 40 min.


Keksiukams pagaminti reikia:

  • 25 g avižinių dribsnių 

  • 50 ml aliejaus125 ml jogurto arba kefyro

  • 1 nedidelio kiaušinio

  • 60 g avižinių miltų

  • 50 g kvietinių miltų

  • 40 g rudojo cukraus

  • 1 nugriebto šaukštelio kepimo miltelių

  • ½ stiklinės šviežių arba šaldytų bruknių (mėlynių)

  • ½ šaukšto miltelinio cukraus  (papuošti)


1. Paruoškite keksiukų formeles, išklokite popieriniais „sijonėliais“.

2. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu trintuvu.

3. Į nedidelį dubenį supilkite aliejų, jogurtą, paplaktą kiaušinį ir sumaišykite.

4. Į kitą dubenį suberkite visus sausus ingredientus. Labai greitai sumaišykite abu mišinius, kad susijungtų. Suberkite uogas ir atsargiai išmaišykite.

5. Kepkite įkaitintoje 180 ºC karšto oro gruzdintuvėje apie 15–20 min. (orkaitėje apie 25–30 min.). Aušinkite 5 min. formoje, po to iškelkite ant grotelių.

6. Atvėsusius apibarstykite milteliniu cukrumi.


Gardžių atradimų.


 

Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.




Naujausi įrašai

bottom of page