6 keksiukai
Gaminimo laikas: 40 min.
Keksiukams pagaminti reikia:
25 g avižinių dribsnių
50 ml aliejaus125 ml jogurto arba kefyro
1 nedidelio kiaušinio
60 g avižinių miltų
50 g kvietinių miltų
40 g rudojo cukraus
1 nugriebto šaukštelio kepimo miltelių
½ stiklinės šviežių arba šaldytų bruknių (mėlynių)
½ šaukšto miltelinio cukraus (papuošti)
1. Paruoškite keksiukų formeles, išklokite popieriniais „sijonėliais“.
2. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu trintuvu.
3. Į nedidelį dubenį supilkite aliejų, jogurtą, paplaktą kiaušinį ir sumaišykite.
4. Į kitą dubenį suberkite visus sausus ingredientus. Labai greitai sumaišykite abu mišinius, kad susijungtų. Suberkite uogas ir atsargiai išmaišykite.
5. Kepkite įkaitintoje 180 ºC karšto oro gruzdintuvėje apie 15–20 min. (orkaitėje apie 25–30 min.). Aušinkite 5 min. formoje, po to iškelkite ant grotelių.
6. Atvėsusius apibarstykite milteliniu cukrumi.
Gardžių atradimų.
Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.