4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Blauzdelėms:
4 vištų blauzdelės be odos
Marinatui:
1 šaukštas garstyčių
2 šaukštai baltojo vyno acto
2 susmulkintos skiltelės česnako
1 šakelė rozmarino
2–3 lapeliai šalavijo
2 šaukštai aliejaus
Druskos
Salotoms:
400 g konservuotų avinžirnių
2–3 salierų lapkočiai
¼ raudonojo svogūno
10–12 vyšninių pomidorų
1 susmulkinta skiltelė česnako
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių
200 g salotų lapų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos
Blauzdelės garstyčių marinate
1. Visus produktus marinatui sumaišykite ir sudėkite vištų blauzdeles.
2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite blauzdeles su visu marinatu ir kepkite 180 °C orkaitėje 40 min.
Avinžirnių salotos
1. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais, raudonąjį svogūną – labai smulkiai. Viską sumaišykite.
2. Česnaką, petražoles, aliejų, citrinos sultis ir druską sumaišykite, užpilkite avinžirnius.
3. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pusiau perpjautus pomidorus ir avinžirnius su salierais. Patiekite su vištienos blauzdelėmis.