top of page

Avietiniai ledai su pasifloromis ir juoduoju šokoladu (Receptas)


avietiniai ledai su pasifloromis_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 5 val.


Naminiams avietiniams ledams su pasifloromis pagaminti reikia:

  • 3 saujų aviečių

  • 2 pasiflorų

  • 200 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės

  • 8 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės 36 % rieb.

  • 2 puodelių NESPRESSO espreso kavos

  • 300 g PERGALĖS juodojo šokolado su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų

  • gabaliukais


1. Avietes, pasifloros minkštimą, ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės, 6 šaukštus

DANSUKKER šviesiojo sirupo ir druską sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet įmaišykite

plaktą ŽEMAITIJOS grietinėlę.

2. Ledų masę supilkite į formeles, sudėkite pagaliukus ir šaldykite 2–3 val. arba kol pilnai

sustings.

3. NESPRESSO espreso kavą ir likusį cukraus sirupą garinkite indelyje, kol susiformuos

tamsus sirupas.

4. PERGALĖS juodąjį šokoladą su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų

gabaliukais išlydykite karšto vandens vonelėje, įmaišykite kavos sirupą.

5. Ant sustingusių ledų užpilkite lydytą šokoladą su kavos sirupu ir vėl dėkite į šaldiklį 15

min., kad šokoladas sustingtų.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page