4 asm.
Gaminimo laikas: 5 val.
Naminiams avietiniams ledams su pasifloromis pagaminti reikia:
3 saujų aviečių
2 pasiflorų
200 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
8 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
Žiupsnelio druskos
100 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės 36 % rieb.
2 puodelių NESPRESSO espreso kavos
300 g PERGALĖS juodojo šokolado su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų
gabaliukais
1. Avietes, pasifloros minkštimą, ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės, 6 šaukštus
DANSUKKER šviesiojo sirupo ir druską sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet įmaišykite
plaktą ŽEMAITIJOS grietinėlę.
2. Ledų masę supilkite į formeles, sudėkite pagaliukus ir šaldykite 2–3 val. arba kol pilnai
sustings.
3. NESPRESSO espreso kavą ir likusį cukraus sirupą garinkite indelyje, kol susiformuos
tamsus sirupas.
4. PERGALĖS juodąjį šokoladą su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų
gabaliukais išlydykite karšto vandens vonelėje, įmaišykite kavos sirupą.
5. Ant sustingusių ledų užpilkite lydytą šokoladą su kavos sirupu ir vėl dėkite į šaldiklį 15
min., kad šokoladas sustingtų.
Gardžių atradimų.