top of page

Aviečių ir serbentų uogienė su balzaminiu actu (Receptas)

Atnaujinta: 2023-06-28

Šią uogienę galite valgyti su sūriu arba naudoti įvairių brusketų patiekimui. Taip pat galite maišyti su actu ir aliejumi bei naudoti kaip padažą salotoms.


aviečių uogienė, receptas
Shuttertock.com nuotr.

0,75 l stiklainiui


Uogienei išvirti reikia:

  • 100 g raudonųjų serbentų

  • 600 g aviečių

  • 350 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • 1 apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės

  • 50 ml geros kokybės balzaminio acto

1. Serbentus ir avietes sudėkite į puodą, užberkite DANSUKKER cukraus uogienėms, suberkite tarkuotą apelsino žievelę, užpilkite sulčių ir užvirinkite. Supilkite balzaminį actą. Po užvirimo virkite mažoje kaitroje 10 min.

2. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Supilkite į šiltus ir sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


Skanaus!

bottom of page