top of page

Aviečių ir serbentų uogienė su balzaminiu actu (Receptas)

Šią uogienę galite valgyti su sūriu arba naudoti įvairių brusketų patiekimui. Taip pat galite maišyti su actu ir aliejumi bei naudoti kaip padažą salotoms.


aviečių uogienė, receptas
Shuttertock.com nuotr.

0,75 l stiklainiui


Uogienei išvirti reikia:

  • 100 g raudonųjų serbentų

  • 600 g aviečių

  • 350 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • 1 apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės

  • 50 ml geros kokybės balzaminio acto

1. Serbentus ir avietes sudėkite į puodą, užberkite DANSUKKER cukraus uogienėms, suberkite tarkuotą apelsino žievelę, užpilkite sulčių ir užvirinkite. Supilkite balzaminį actą. Po užvirimo virkite mažoje kaitroje 10 min.

2. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Supilkite į šiltus ir sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page