Tai tas receptas, pagal kurį gausioje mokyklų ir darželių tinklo vadovės edukologės Austėjos Landsbergienės šeimoje karantino mėnesį buvo gaminta jau keletą kartų. Ir tikrai bus gaminama dar! Vienos skardos sotus ir skanus patiekalas – puikus sprendimas!
Reikia:
25-30 vidutinių bulvių
4 kiaušinių
500 ml pieno
500 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
sviesto (arba aliejaus) skardai pateptii bei šoninės kepti
1. Smulkiai sutarkuokite bulves. 2. Iki traškumo pakepinkite šoninę keptuvėje. 3. Šoninę sudėkite į bulvių masę, supilkite verdantį pieną – kitaip tariant, masę užplikykite. 4. Muškite į bulvių masę kiaušinius, berkite druską, pipirus ir labai gerai išmaišykite. 4. Paruoštą kugelio masę verskite į riebalais pateptą kepimo skardą bei šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. 5. Kepkite ne mažiau kaip valandą – kol kugelio pakraštėliai bus apskrudę, o visas viršus – auksinis.
AUSTĖJOS PATARIMAS:
„Kugelį kepu stiklinėje formoje: man taip skaniau!"
Skanaus!