Šviežias, kiek pagardintas morkas, skanu šiek tiek apkepti grilyje ar orkaitėje (200 laipsnių karštyje apie 10 min.). Svarbu neperkepti, išsaugoti morkos traškumą!
Grilyje keptoms morkoms paruošti reikia:
8 AUGA morkų
Dviejų skiltelių česnako
1 šaukštelio smulkintų kmynų
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Kelių šaukštų terijakio padažo
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Kuokštelio mėgstamų žolelių (krapų, kalendrų, petražolių)
Žiupsnelio citrinos žievelės
Morkas nuplaukite, nupjaukite viršūnę su lapais, supjaustykite išilgai į 2-4 dalis.
Ant morkų išspauskite česnako, užberkite druskos, kmynų, pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Pakepkite ant grilio kelias minutes, bet neperkepkite, kad morkos išliktų traškios. Prieš baigiant kepti, morkas glazūruokite terijakio padažu.
Patiekite apibarstę tarkuota citrinos žievele, aitriųjų paprikų riekelėmis ir mėgstamomis žolelėmis.
Skanaus!