4 asm.
Reikia:
500 g burokėlių arba mini burokėlių
300 g braškių
150 g ožkos sūrio (galite keisti burata arba fetos sūriu)
1 šaukšto kepintų lazdynų riešutų
braškių su šakelėmis ir žiedais (papuošti)
Padažui:
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto balzaminio acto
150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol lengvai galėsite įsmeigti šakutę. Tuomet atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite.
Peiliu pasmulkinkite riešutus ir sumaišykite su ožkos sūriu ir burokėliais.
Braškes supjaustykite ir sudėkite ant viršaus.
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir juo apšlakstykite paruoštas salotas. Jei turite, papuoškite braškėmis su šakelėmis ir žiedais.
Skanaus!
Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks