top of page

Atsivalgykite iki soties: šviežios braškės su keptais burokėliais, ožkos sūriu ir balzaminiu actu


Braškės su keptais burokėliais, salotos su braškėmis, ožkų sūris, Alfo receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Reikia:

  • 500 g burokėlių arba mini burokėlių

  • 300 g braškių

  • 150 g ožkos sūrio (galite keisti burata arba fetos sūriu)

  • 1 šaukšto kepintų lazdynų riešutų

  • braškių su šakelėmis ir žiedais (papuošti)

Padažui:

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • 150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Burokėlius kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol lengvai galėsite įsmeigti šakutę. Tuomet atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite.

  2. Peiliu pasmulkinkite riešutus ir sumaišykite su ožkos sūriu ir burokėliais.

  3. Braškes supjaustykite ir sudėkite ant viršaus.

  4. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir juo apšlakstykite paruoštas salotas. Jei turite, papuoškite braškėmis su šakelėmis ir žiedais.


Skanaus!


Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks


Naujausi įrašai

bottom of page