Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Valgydami šį švelnų, burnoje tirpstantį šokoladinį desertą niekas neatspės, kad jame nėra nei vieno gyvulinės kilmės produkto. Šis „brownie“ receptas taip pat tinka torto biskvitui.
8 porcijos
Šokoladainiui pagaminti reikia:
1 puodelio migdolų pieno
1 valg. š. obuolių acto
¾ puodelio rudojo arba kokoso cukraus
⅓ puodelio skysto kokoso aliejaus
1 puodelio pilno grūdo kvietinių miltų
⅓ puodelio kakavos
½ arbt. š. valgomosios sodos
¼ arbt. š. druskos
250 g šaldytų uogų
Šviežių uogų papuošimui
Glajui:
2 valg. š. kakavos
30 g kokoso aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Skirtinguose induose sumaišykite skystus ir sausus ingredientus.
Sujunkite juos. Tešla turėtų būti puri ir lengva, kaip suflė.
Perdėkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 30 minučių.
Ištraukite brownie iš orkaitės ir leiskite atvėsti 10 – 15 minučių.
Kol vėsta pagaminkite glajų. Puode įkaitinkite vandenį, ant viršaus dėkite indą su kokoso aliejumi ir kakava. Nuolat maišykite ir gautą glajų iškart pilkite ant atvėsusių braunių. Puoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame Dimai iš Kas Tas Avokadas.