Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Veganiškai trintai bulvių sriubai pagaminti reikia:
Vieno vidutinio svogūno
3 saliero stiebų
3-4 česnako skiltelių
500ml nesaldinto sojų pieno
12 (750g) smulkintų bulvių
Saujos šaldyto / šviežio poro
Pipirų
2 sultinio kubelių
15g maistinių mielių
1. Apkepti svogūną, saliero stiebus ir česnako skilteles.
2. Užkaisti 500ml vandens ir nesaldintą sojų pieną. Sudėti smulkintas bulves, saują šaldyto/šviežio poro, keptas daržoves, pipirų ir sultinio kubelius.
3. Virti 15-20 min. vis pamaišant.
4. Išvirus suberti maistinių mielių ir sumalti.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @Plantasticka.