Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jaukios sriubos norisi visada, ypač vėsiuoju metų laiku. Pasigaminkite 100 proc. augalinę morkų ir moliūgų sriubą.
3-4 asm.
Trintai sriubai pagaminti reikia:
3 morkų (300 g)
Apie 500 g. moliūgo (svertas šaldytas)
5-6 česnakų skiltelių
Pusės raudonojo svogūno
1,5 kubelio daržovių sultinio
1 šaukštelio saldžiosios paprikos prieskonių
Saujos bazilikų (šaldytų arba šviežių)
1,5 šaukštelio kario
1 šaukštelio ciberžolės prieskonių
Šiek tiek petražolių
Išvirkite smulkiai supjaustytas morkas ir moliūgą kartu su daržovių sultiniu (virti apie 25 minutes arba kol bus minkšti). Vandens pilkite tiek, kad tik apsemtų daržoves.
Česnakus ir svogūną apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišykite puode su virtomis daržovėmis, sudėkite keptą svogūną ir česnakus ir kiek atvėsus sutrinkite rankiniu trintuvu.
Galima pabarstyti moliūgų sėklų ir įpilti veganiškos grietinėlės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.