Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Šį kartą dalinamės tofu užtepėlės su žalumynais receptu, idealiu pusryčiams ant duonos.
Tofu užtepėlei su žalumynais pagaminti reikia:
200 g tofu
1 š. česnako granulių arba 1 česnako skiltelė
gera sauja smulkintų petražolių ir krapų (nepagailėkite!)
4 š. citrinos sulčių
1 š. maistinių mielių
1 š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Patiekti: duona, pomidorai, žalumynai
Viską sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname (naudotas rankinis smulkintuvas). Jei reikia, skonį pakoreguojame česnaku, citrinos sultimis ir/ar druska.
Tepame ant duonos, uždedame smulkintų pomidorų ir užberiame smulkintų žalumynų.
Skanaus.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui #ValgykimeSveikiau.