Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Patiekalui pagaminti reikia:
1 kietojo tofu (180 g.)
3 česnakų skiltelių
1 svogūno
2 pievagrybių
Pusės raudonosios saldžiosios paprikos
90 g brokolio
180 g ananaso (naudotas šviežias, bet puikiai tinka ir konservuoti)
Padažui pagaminti reikia:
1,5 šaukšto sojų padažo
2 šaukštų rudojo cukraus
4 šaukštų vandens
1 šaukšto pomidorų padažo
1 šaukštelio obuolių acto
1 šaukštelio krakmolo (nebūtina, bet sutirštins padažą)
Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais. Skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.