top of page

Atrask augalinį: špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Puikios, sveikos ir gaivios salotos. Visiškai vasaros skoniui!

braškių ir agurkų salotos_receptas
Valgykime Sveikiau nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Salotoms pagaminti reikia:

  • 100 g špinatų ir gražgarstės mišinio 

  • 1 mažo agurko, supjaustyto plonais griežinėliais 

  • 1/2 stikl. šviežių ar šaldytų (atšildyti) žirnelių 

  • 6 didesnių braškių, supjaustytų griežinėliais 

  • 1/2 raudono svogūno, susmulkinto 

  • dviejų saujų migdolų riešutų ar jų riekelių, arba graikinių riešutų


Salotų padažui pagaminti reikia:

  • 1 stikl. braškių 

  • 3 a.š. tarkuoto imbiero 

  • 2 š. žalios citrinos (lime) sulčių 

  • 1 a.š. klevų sirupo 

  • 1 š. riešutų sviesto 

  • žiupsnelio druskos


  1. Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros. 

  2. Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname. 

  3. Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstę, ant viršaus sudedame agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilame padažu ir užberiame riešutus. 


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Valgykime Sveikiau.


Naujausi įrašai

bottom of page