Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jaukiems rudens vakarams puikiai tiks minkšti ir sultingi viduje kukuliukai traškia plutele su kreminiu grybų padažu. Suderėjo čia ir spanguolės, ir rauginti kopūstai.
6 porcijos
Kotletams pagaminti reikia:
400 g kieto tofu
1 mažo svogūno
3 v.š. sojos padažo
3 v.š. tahini padažo
100 g džiūvėsėlių
40 g speltos kviečių miltų
saulėgrąžų aliejaus kepimui
Padažui:
720 ml daržovių sultinio
120 g anakardžių riešutų
8 g džiovintų baravykų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
Sutrupinkite kietą tofu į dubenį iki smulkių grūdelių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kartu su kitais kotletams skirtais produktais pilkite į pagrindinį dubenį. Suvilgę delnus vandenyje formuokite rutuliukus (apie 14 vienetų).
Kiekvieną kotletuką apvoliokite miltuose. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite rutuliukus ant vidutinės ugnies nuolat juos vartydami, kol įgaus auksinį atspalvį.
Padažui sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Gautą masę pilkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite lengvai maišydami šluotele, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.
Patiekite su raugintais kopūstais, rutuliukus apliekite spanguolių uogiene.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @saldūsmiškai.