top of page

Atrask augalinį: obuolių pyragas (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: tobulas obuolių pyragas.


obuolių pyragas_veganiškas receptas
Challenge 22 nuotr.

Veganiškam obuolių pyragui pagaminti reikia:

  • 1 didelio obuolio

  • 1½ stiklinės miltų (arba 200 g)

  • ¾ šaukštelio sodos

  • ¾ puodelio cukraus (arba 150 g)

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 1 puodelio sojų pieno (arba 250 g)

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto

  • ⅓ puodelio aliejaus (arba 72 g)

  • 2 šaukštų obuolių acto (arba kitos rūšies acto)

Pabarstymui:

  • Kelių šaukštelių cukraus

  • Šaukštelio cinamono


1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais (ne didesniais kaip 1 cm x 0,5 cm, kitaip kubeliai nusės į pyrago dugną).

3. Miltus persijokite į dubenį. Suberkite sodą, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišykite.

4. Supilkite sojų pieną, vanilės ekstraktą, aliejų ir maišykite, kol viskas išsimaišys ir masė taps vientisa.

5. Supilkite actą ir sumaišykite - tešla taps puresnė ir šiek tiek išsipūs.6. Įmaišykite obuolių kubelius į tešlą.

7. Nedelsdami supilkite tešlą į aliejumi išteptą kepimo formą. Ant viršaus pabarstykite cinamono ir cukraus. Kepkite apie 25 minutes arba kol viršus pasidarys auksinės spalvos. Pyragas iškepęs, jei įbedus dantų krapštuką, prie jo neprilipo tešlos.

Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.


Naujausi įrašai

bottom of page