top of page

Atrask augalinį: miso sriuba su soba makaronais ir shiitake grybais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.      


Jeigu esate valgę azijietiškuose restoranuose, turbūt tikrai ragavote miso sriubą. Tokią sriubą pasidaryti galite ir patys, o tam daug pastangų tikrai nereikia ir gaunasi ne ką prasčiau nei restorane. 

miso sriuba_veganiška_augalinė mityba_receptas
@tofuvisainefu nuotr.

2 asm.


Miso sriubai pagaminti reikia:

  • 1 ryšulėlio soba makaronų 

  • saujos šviežių arba džiovintų shiitake grybų

  • 90 g kietojo tofu

  • 2 bok choy salotų

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 nykščio dydžio imbiero

  • 500 ml daržovių sultinio

  • 250 ml skysčio, likusio nuo išmirkytų shiitake (jei naudosite šviežius, tiesiog pilkite tą patį kiekį sultinio)

  • 2 v. š. sojų padažo

  • 1 v. š. ryžių acto

  • 2 v. š. miso pastos

  • patiekimui tiks: svogūno laiškai, sezamo sėklos, šviežios kalendros 


  1. Jei naudosite džiovintus shiitake, užpilkite juos 250 ml verdančio vandens ir palikite mirkti bent 10 min. 

  2. Uždedame virti soba makaronus. Jiems išvirus, perplauname šaltu vandeniu (kad nustotų virti ir neištižtų) ir atidedame.

  3. Ant sezamų aliejaus apie minutę pakepame smulkiai supjaustytą česnaką ir imbierą.

  4. Sudedame grybus ir bok choy. Užpilame 1 v. š. sojos ir vis pamaišydami kepame apie 5 min. 

  5. Sumažiname ugnį iki vidutinės, pilame sultinį ir grybų skystį, soją, actą, dedame tofu, įmaišome miso pastą ir leidžiame pavirti apie 10-15 min., kol suminkštės bok choy. 

  6. Makaronus sudedame tik baigus virti sriubai arba iškart galite dėti į dubenį iš kurio valgysite. Užsibarstome sezamo sėklų, kalendros, svogūno laiškų ir skanaujame. 



Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @tofuvisainefu


Naujausi įrašai

bottom of page