Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jeigu esate valgę azijietiškuose restoranuose, turbūt tikrai ragavote miso sriubą. Tokią sriubą pasidaryti galite ir patys, o tam daug pastangų tikrai nereikia ir gaunasi ne ką prasčiau nei restorane.

2 asm.
Miso sriubai pagaminti reikia:
1 ryšulėlio soba makaronų
saujos šviežių arba džiovintų shiitake grybų
90 g kietojo tofu
2 bok choy salotų
3 česnako skiltelių
1 nykščio dydžio imbiero
500 ml daržovių sultinio
250 ml skysčio, likusio nuo išmirkytų shiitake (jei naudosite šviežius, tiesiog pilkite tą patį kiekį sultinio)
2 v. š. sojų padažo
1 v. š. ryžių acto
2 v. š. miso pastos
patiekimui tiks: svogūno laiškai, sezamo sėklos, šviežios kalendros
Jei naudosite džiovintus shiitake, užpilkite juos 250 ml verdančio vandens ir palikite mirkti bent 10 min.
Uždedame virti soba makaronus. Jiems išvirus, perplauname šaltu vandeniu (kad nustotų virti ir neištižtų) ir atidedame.
Ant sezamų aliejaus apie minutę pakepame smulkiai supjaustytą česnaką ir imbierą.
Sudedame grybus ir bok choy. Užpilame 1 v. š. sojos ir vis pamaišydami kepame apie 5 min.
Sumažiname ugnį iki vidutinės, pilame sultinį ir grybų skystį, soją, actą, dedame tofu, įmaišome miso pastą ir leidžiame pavirti apie 10-15 min., kol suminkštės bok choy.
Makaronus sudedame tik baigus virti sriubai arba iškart galite dėti į dubenį iš kurio valgysite. Užsibarstome sezamo sėklų, kalendros, svogūno laiškų ir skanaujame.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @tofuvisainefu