Atrask augalinį: lapinių kopūstų traškučiai (Receptas)
- eglerace
- 2024-06-10
- 1 min. skaitymo
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. ūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Jeigu būna sunku atsispirti pirktiniams traškučiams, parduotuvėje pasiimkite lapinių kopūstų ir pasidaryti traškučių iš jų! Jie bus ne tik sveikesni, bet ir tiek pat skanūs bei greitai pagaminami.
Lapinių kopūstų traškučiams pagaminti reikia:
4 didelių lapinių kopūstų lapų (nuskabius nuo kotų gavosi apie 60 g.)
Druskos
Apie 1 nepilno šaukštelio kokosų aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Nuplaukite ir nusausinkite lapinio kopūsto lapus. Lapus nuskabykite mažesniais gabalėliais nuo koto.
Nuskabytus lapus sumaišykite su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuokite.
Lapus po vieną išdėliokite kepimo skardoje ant kepimo popieriaus šalia vienas kito, kad nesiliestų.
Kepkite 5-7 minutes vis patikrindami, kad per daug neapdegtų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka