Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Tokius azijietiškus blynus galima daryti labai įvairiai, ar su kimči, ar su kitomis daržovėmis, tad nebijokite improvizuoti ir patys išbandyti naujus skonius!
1 blynas
Daržovių blyneliui iškepti reikia:
1/3 cukinijos
2/3 morkos
1 mažesnio svogūno
2 česnako skiltelių
šiek tiek svogūno laiškų
100 g kvietinių miltų
120 ml vandens
žiupsnelio druskos ir pipirų
Padažui:
1 v. š. sojų padažo
1/2 v. š. vandens
1/2 a. š. sezamų aliejaus
1 a. š. acto
1 a. š. klevų sirupo
šiek tiek čili dribsnių ir sezamų
1 česnako skiltelės
Eiga:
Sumaišome miltus su vandeniu, susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
Daržoves sutarkuojame arba supjaustome į smulkesnes juosteles. Dedame į tešlą ir išmaišome.
Kepame ant įkaitinto aliejaus ~5-6 min iš abiejų pusių. Jei norite, galite daryti ir keletą mažesnių, o ne vieną didelį blyną. Atidžiai žiūrime, kad blynas gerai apskrustų, bet nesudegtų.
Kol blynas kepa, galime susimaišyti padažą.
Susipjaustome blyną į mažesnius gabaliukus, užsiberiame svogūno laiškų, mirkome į padažą ir ragaujame!
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @tofuvisainefu