top of page

Atrask augalinį: korėjietiškas daržovių blynas „Yachaejeon“

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Tokius azijietiškus blynus galima daryti labai įvairiai, ar su kimči, ar su kitomis daržovėmis, tad nebijokite improvizuoti ir patys išbandyti naujus skonius! 

tofu visai ne fu nuotr.

1 blynas


Daržovių blyneliui iškepti reikia:

  • 1/3 cukinijos

  • 2/3 morkos

  • 1 mažesnio svogūno

  • 2 česnako skiltelių

  • šiek tiek svogūno laiškų

  • 100 g kvietinių miltų

  • 120 ml vandens

  • žiupsnelio druskos ir pipirų


Padažui:

  • 1 v. š. sojų padažo

  • 1/2 v. š. vandens

  • 1/2 a. š. sezamų aliejaus

  • 1 a. š. acto

  • 1 a. š. klevų sirupo

  • šiek tiek čili dribsnių ir sezamų

  • 1 česnako skiltelės


Eiga:

  1. Sumaišome miltus su vandeniu, susmulkintu česnaku, druska ir pipirais. 

  2. Daržoves sutarkuojame arba supjaustome į smulkesnes juosteles. Dedame į tešlą ir išmaišome. 

  3. Kepame ant įkaitinto aliejaus ~5-6 min iš abiejų pusių. Jei norite, galite daryti ir keletą mažesnių, o ne vieną didelį blyną. Atidžiai žiūrime, kad blynas gerai apskrustų, bet nesudegtų.

  4. Kol blynas kepa, galime susimaišyti padažą.

  5. Susipjaustome blyną į mažesnius gabaliukus, užsiberiame svogūno laiškų, mirkome į padažą ir ragaujame!


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @tofuvisainefu


Naujausi įrašai

bottom of page