top of page

Atrask augalinį: kitchari su daržovėmis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


Kitchari tai labai skanus ir maistingas valgis, suteikiantis organizmui jėgų ir tvirtumo.


kitchari su daržovėmis_be mėsos_augalinė mityba
Sveikas receptas nuotr.

Kitchari su daržovėmis pagaminti reikia:

  • 1 st. ryžių

  • ½ st. skaldytų spindulinių pupuolių (mung dalo)

  • 1 morkos

  • 1 mažos cukinijos

  • 150 g brokolio

  • ½ a.š. juodųjų garstyčių sėklų

  • 1 a.š. ciberžolės

  • 1 a.š. malto kumino

  • 8 džiovintų kario lapelių

  • ¼ a.š. asafetidos

  • 5 g šviežio imbiero

  • ½ šviežio čili pipiro

  • 1 a.š. druskos

  • aliejaus

  1. Užverdame 1,5 l vandens, beriame nuplautus ryžius ir dalą. Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių arba kol vanduo susigers. Pasūdyti reikėtų po 10-15 min. virimo arba pabaigoje.

  2. Supjaustome cukiniją ir morką. Daržoves dedame į atskiras kepimo formas, apšlakstome aliejumi ir pagardiname mėgstamais prieskoniais (cukinijai tinka tiesiog juodieji pipirai, morkoms – kalendra, garam masala, sambar masala). Cukiniją aš pagardinau juodaisiais pipirais, o morką prieskonių mišiniu „Garam masala“.

  3. Daržoves kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Morkas 15 min., o cukinijas 10 min.

  4. Brokolius supjaustome nedideliais žiedinėliais.

  5. Brokolius trumpai blanširuojame pasūdytame vandenyje.

  6. Supjaustome imbierą, čili pipirą.

  7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą, čili ir beriame kitus prieskonius, maišant kepiname 5 sekundes.

  8. Likus 5 min. iki ryžių-dalo virimo pabaigos, dedame į puodą pakepintus prieskonius ir gerai permaišome. Dedame daržoves, atsargiai permaišome ir nukeliame. Galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis (krapais, petražolėmis, kalendra).

Pastabos: skaldytas spindulines pupuoles reikia pamirkyti mažiausiai 4 valandas.


Skanaus.


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.





bottom of page