Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Keptų daržovių salotos... niam! Tai yra tikrasis komforto maistas, kurio taip norisi atvėsus orams. Šios salotos labai lengvos ir gali būti kaip atskiras valgis arba garnyras, arba net dedamas ant sumuštinio! Labai skanios tiek šiltos, tiek šaltos.
Salotoms pagaminti reikia:
2 paprikų
2 raudonųjų svogūnų
1 pakelio tofu
Kepintų migdolų
Balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Petražolių
Paprikas nepjaustytas dedame į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 min, kol visiškai suminkštės.
Svogūną ir tofu supjaustome, apvoliojame alyvuogių aliejuje ir kepame orkaitėje, kol apskrus , maždaug apie pusvalandį
Iš orkaitės išimtas paprikas paliekame atvėsti ir nulupame odelę, išimame sėklas. Supjaustome gabalėliais.
Papriką ir svogūnus dubenyje sumaišome su balzaminiu actu, galime dar pridėti alyvuogių aliejaus. Dedame ant lėkštės, ant viršaus dėliojame tofu, barstome migdolais ir puošiame petražolėmis.
Patarimai:
šios salotos skaniai derėtų su [veganiška] feta.
labai svarbus žingsnis yra nulupti pipirus. Beje, jei yra galimybė juos kepti ant grilio, tai nepraleiskite jos!
patariame naudoti balzaminio acto glajų dėl jo tirštesnės tekstūros.
šios salotos labai tinka su migdolais, bet kedrinės pinijos taip pat labai tiktų.
pasirinkite gerą alyvuogių aliejų.
kad būtų žaismingiau, naudokite skirtingų spalvų paprikas!
Gardžių atradimų.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir mindyoureats.