Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Kai nesinori ilgai gaminti, bet norisi greitų bei skanių pietų ar vakarienės, šis sotus patiekalas gali būti puiki išeitis.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Keptoms bulvėms su šparaginėmis pupelėmis paruošti reikia:
3 česnakų skiltelių
Apie 11 mažų bulvių
2 didelių saujų šparaginių pupelių
2 saujų šviežių bazilikų
1 šaukšto veganiško margarino
1-2 saujų juodųjų alyvuogių
Druskos pagal poreikį
Išverdame bulves (galima iš karto susipjaustyti ketvirčiais) ir šparagines pupeles, kol bus minkštos.
Apkepame česnakus kartu su virtomis, mažais ketvirčiais pjaustytomis, bulvėmis ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.
Kai viskas apskrunda, įdedame šaukštą margarino, smulkintus bazilikus, pjaustytas alyvuoges ir dar šiek tiek pakepiname. Druskos dedame pagal poreikį.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.