Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Sriuboms dažnai receptų net neprireikia, nes pakanka sudėti mėgstamas daržoves, šiek tiek prieskonių ir jau galima mėgautis sveiku, šildančiu maistu. Tačiau jei norėtumėt paįvairinti įprastą daržovių sriubą, siūlome gaminti ją su kario ir kokosų pieno skoniais. Ši sriuba labai tinkama valgyti su ryžių makaronais – pakanka juos išvirti/palaikyti užpylus karštu vandeniu ir sumaišyti su tiek šios sriubos, kad juos pilnai apsemtų. Bet ji taip pat skani ir viena, jei norisi ko nors lengvesnio.
3 asm.
Kario ir kokosų sriubai pagaminti reikia:
1 raudonosios paprikos
5 pievagrybių
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 šaukštelių šviežio tarkuoto imbiero
400 ml kokosų pieno (recepte naudotas „light“)
2 šaukštų raudonosios kario pastos
1 žaliosios citrinos
1 litro vandens
2 daržovių sultinio kubelių
Šiek tiek aliejaus
Šviežių petražolių (nebūtina)
Susmulkinti visas daržoves – svogūną ir česnakus kuo smulkiau, papriką plonomis juostelėmis, o pievagrybius plonais griežinėliais.
Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus (~1 šaukštą) ir įkaitinti. Į ją sudėti smulkintą svogūną ir česnakus. Pakepti apie 3 minutes vis pamaišant. Sudėti tarkuotą imbierą ir pakepti dar 2 minutes. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius. Pakepti 4-5 minutes (nereikia pilnai iškepti).
Virimo puode užkaisti 1 litrą vandens, sudėti ir ištirpinti daržovių sultinio kubelius, taip pat raudonąją kario pastą. Į puodą sudėti apkepintas daržoves, supilti kokosų pieną ir pakaitinti, kol sriuba bus karšta, ant užvirimo ribos, ir tuomet išjungti viryklę.
Į sriubą įspausti visos žaliosios citrinos sulčių (galima naudoti ir pusę citrinos, jei nemėgstate rūgštumo).
Sriubą galima supilti ant paruoštų ryžių ar kitų azijietiško stiliaus makaronų, bet taip pat tinka valgyti vieną, su šviesia duonele. Patiekus ant viršaus, užbarstyti petražolių ar kitų žolelių.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.
Gardžių atradimų!