Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: karameliniai saldainiai. Šie saldainiai galbūt labiau panašūs į batonėlius, nors jų dydį taip pat galima pasidaryti ir pagal savo norus. Gaminant pagal šį receptą išeis apie 14 nemažų saldainių, kuriuos galima supakuoti dovanai arba pasisaldinti sau dienas.
Saldainiams pagaminti reikia:
Pagrindui:
90 g kvietinių miltų
90 g kokosų miltų
100 g augalinio margarino
20 ml migdolų pieno
30 g baltojo cukraus
Saldainių įdarui ir glaistui reikės:
45 g pūstų ryžių
400 g kokosų kremo arba riebaus kokosų pieno (iš skardinės)
60 g rudojo cukraus
Žiupsnio druskos
2-2,5 pakelių juodojo šokolado
1 šaukštelio kokosų aliejaus
Visus ingredientus pagrindui sumaišyti – tešlą turėtų pavykti minkyti rankomis. Tešlą paskirstyti kepimo skardoje su aukštesniais kraštais ant kepimo popieriaus (naudota 20x20 cm. dydžio skarda, bet joje tešla užėmė 2/3 vietos). Naudojant per didelę skardą, tešla neturėtų išsiplėsti plačiau, negu ją suformuosite skardoje, bet galima išlankstyti „atitvarą“ iš folijos ir įdėti toje vietoje, kur tešlos kraštas jau baigiasi ir lieka tuščia skarda, kad ji nesiplėstų kepant. Tešlą tolygiai įspausti skardos pagrinde padarant iš jos stačiakampį ar keturkampį, priklausomai nuo jūsų skardos (tešla skardoje buvo apie 1 cm. aukščio).
Kepti tešlą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol švelniai paruduos kraštai. Išimti atvėsti.
Į puodą supilti kokosų kremą, rudąjį cukrų ir druską bei išmaišyti. Šį mišinį virti ant silpnos ugnies vis maišant apie 30 min. arba kol karamelė taps švelniai ruda ir klampi.
Išvirtą karamelę sumaišyti su pūstais ryžiais ir juos tolygiai paskirstyti ant iškepto saldainių pagrindo skardoje. Skardą su šiais sluoksniais palaikyti šaldytuve bent 30 min. prieš apliejant šokoladu.
Atvėsusią masę išimti iš skardos kartu su kepimo popieriumi ir supjaustyti norimo dydžio saldainiais. Šiame recepte saldainiai buvo gaminami kaip batonėliai, tad visa saldainių masė perpjauta per pusę išilgai ir suskirstyta į stačiakampius saldainius.
Šokoladą ištirpinti ant silpnos ugnies ar karšto vandens vonelėje su šaukšteliu kokosų aliejaus. Kiekvieną saldainį pamerkti ar aplieti šokoladu ir dėti ant grotelių ar kepimo popieriaus. Palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
Saldainiams taip pat puikiai tiktų ir kiti šokoladai, ant jų viršaus galima uždėti norimų papuošimų, kol šokoladas dar šiltas.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir plantasticka
Skanaus!