Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2 asm.
Puriems blyneliams iškepti reikia:
1 puodelio (120 g) pilno grūdo kvietinių miltų,
2 valgomųjų šaukštų chia sėklų + 5 valgomųjų šaukštų vandens,
1 arbatinio šaukštelio acto,
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos,
1/2 puodelio riebaus augalinio pieno - bent 3g riebalų/100ml pieno (pvz. Oatly Barista arba Yosa “rich”), nes dauguma augalinio pieno turi mažiau,
1/4 puodelio avinžirnių skysčio,
1 vidutinio banano,
1 virtuvinio šaukšto aliejaus,
Žiupsnelio druskos.
1. Blenderyje sumaišykite pieną, aliejų, bananą, čija mišinį, avinžirnių skystį.
2. Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus.
3. Abi mases sumaišykite kartu.
4. Kepkite iš kiekvienos pusės delno dydžio blynus po 3-5 min.
5. Mėgaukitės su uogiene, riešutų sviestu ar kitais mėgstamais pagardais!
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame portalui @Sima.cooks.