top of page

Atrask augalinį: humusas su keptomis paprikomis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


humusas su paprikomis_receptas
valgykimesveikiau.lt nuotr.

Humusui pagaminti reikia:

  • 3 stiklinių virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 0.5-1 stiklinės skysčio, likusio išvirus avinžirnius ar skysčio iš konservų

  • 3 orkaitėje keptų raudonų paprikų (nuimta žievele)

  • 2 v.š. tahini (sezamų pasta)

  • 4 česnako skiltelių

  • 5 v.š. citrinos sulčių

  • 2 a.š. malto kumino

  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių

  • žiupsnis druskos

  • Patiekti: lengvai apkepti graikiniai riešutai, kalendros lapeliai, rūkytos paprikos milteliai.


1. Viską suberiame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki norimos tekstūros (paliekant šiek tiek tekstūros arba sutrinant iki tyrės). Jei per tiršta, pilame daugiau skysčio nuo avinžirnių.

2. Paragaujame, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska ir/ar kuminu.

3. Prieš valgant galima užberti smulkintus graikinius riešutus, kalendros lapelius ir/ar rūkytos paprikos miltelių.

3. Laikome šaldytuve sandariame inde.


 

Skanaus! 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt 


Naujausi įrašai

bottom of page