Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: grybų paštetas.
Grybų paštetui pagaminti reikia:
1 š. aliejaus
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
250 g portobello ar pievagrybių
20 g džiovintų baravykų
240 g konservuotų ar virtų baltų pupelių
50 g graikinių riešutų
2 š. mielių dribsnių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 š. alyvuogių aliejaus
2 ar daugiau šaukštų skysčio, likusio nuo išmirkytų džiovintų baravykų
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Patiekimui – spanguolės, smulkinti graikiniai riešutai, šviežias čiobrelis ar petražolės
1. Džiovintus baravykus išmirkome vandenyje (pasiliekame, neišpilame).
2. Aliejuje apkepame smulkintą svogūną, portobello, baravykus. Gale suberiame smulkintą česnaką, pasūdome ir įberiame pipirų. Atvėsiname.
3. Į maisto smulkintuvą suberiame visus ingredientus ir sumalame iki vientisos tekstūros. Jei per tiršta, įpilame šaukštą kitą nuo baravykų mirkymo likusio vandens.
4. Patiekiant užberiame smulkintais graikiniais riešutais, spanguolėmis ir čiobreliu ar petražolėmis. Galima ant viršaus šiek tiek užpilti aliejaus, kad nedžiūtų paviršius.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt