Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Grikių ir šafrano vafliai – super skanūs ir sveiki, be miltų, kiaušinių, aliejaus, net be riešutų, puikiai tinka alergiškiems. O šafranas suteikia kitokį, įdomesnį poskonį.
Grikių vafliams pagaminti reikia:
1 puodelio per naktį mirkytų neskrudintų grikių
2 šaukštų tahini pastos
2 šaukštų moliūgo tyrės
0,5 g šafrano prieskonių
1 banano
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Viską sumetame į blenderį ir gerai išplakame. Kepame vaflinėje.
Skanaus.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Toks Tyras.