Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kar7tą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: spurgos tik iš augalinės kilmės produktų: be kiaušinių, be varškės.
Augalinėms spurgoms pagaminti reikia:
2 pakelių natūralaus tofu
155g natūralaus sojų/kokosų jogurto
20g vanilinio cukraus
90g cukraus
140g miltų
10g kepimo miltelių
Apie 0,7 l aliejaus kepimui
Tofu sutriname šakute, kad neliktų didelių gabalėlių.
Sumaišome su jogurtu ir cukrumi.
Tada dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame apvalias spurgytes (mažesnės geriau iškepa) ir dedame į įkaitintą aliejų, vis maišome ir vartome spurgas, kad tolygiai apkeptų (kokias 5-6 min).
Kai iškepa, perkeliame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
Tada perkeliame į kitą indą ir jei norisi, apibarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.