top of page

Atrask augalinį: gardžiosios spurgos be kiaušinių ir be varškės (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kar7tą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: spurgos tik iš augalinės kilmės produktų: be kiaušinių, be varškės.


augalinės spurgos_receptas
Follow your spoon nuotr.

Augalinėms spurgoms pagaminti reikia:

  • 2 pakelių natūralaus tofu

  • 155g natūralaus sojų/kokosų jogurto

  • 20g vanilinio cukraus

  • 90g cukraus

  • 140g miltų

  • 10g kepimo miltelių

  • Apie 0,7 l aliejaus kepimui

  1. Tofu sutriname šakute, kad neliktų didelių gabalėlių.

  2. Sumaišome su jogurtu ir cukrumi.

  3. Tada dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.

  4. Drėgnomis rankomis formuojame apvalias spurgytes (mažesnės geriau iškepa) ir dedame į įkaitintą aliejų, vis maišome ir vartome spurgas, kad tolygiai apkeptų (kokias 5-6 min).

  5. Kai iškepa, perkeliame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

  6. Tada perkeliame į kitą indą ir jei norisi, apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.


Naujausi įrašai

bottom of page