top of page

Atrask augalinį: duonelė su cukinijomis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.  Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: cukinijų duonelė. Labai paprasta ir gardi! Cukinijų nesijaučia, jos tik suteikia duonelei reikalingos drėgmės. 



Cukinijų duonelei pagaminti reikia:

  1. 200 g tarkuotos cukinijos (vienos nedidelės)

  2. 500 g viso grūdo kvietinių ar speltos miltų

  3. 350 ml drungno vandens

  4. 1 a. š. druskos

  5. 11 g sausų mielių

  6. Kelių saujų mėgstamų sėklų

  7. Cukinijas sumaišome su vandeniu.

  8. Suberiame miltus, sausas mieles, druską ir viską gerai išmaišome.

  9. Duonelės formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame aliejumi.

  10. Gautą masę sudedame į kepimo formą, užklojame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje 50 minučių, kad pakiltų.

  11. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Naudojame funkciją su vėjeliu.

  12. Iškilusią duonelę apibarstome sėklomis ir dedame į orkaitę. Kepame 45-55 minutes, kol gražiai paruduos. Atvėsiname ir ragaujame!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Wise Taste.


Naujausi įrašai

bottom of page