Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: cukinijų duonelė. Labai paprasta ir gardi! Cukinijų nesijaučia, jos tik suteikia duonelei reikalingos drėgmės.
Cukinijų duonelei pagaminti reikia:
200 g tarkuotos cukinijos (vienos nedidelės)
500 g viso grūdo kvietinių ar speltos miltų
350 ml drungno vandens
1 a. š. druskos
11 g sausų mielių
Kelių saujų mėgstamų sėklų
Cukinijas sumaišome su vandeniu.
Suberiame miltus, sausas mieles, druską ir viską gerai išmaišome.
Duonelės formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame aliejumi.
Gautą masę sudedame į kepimo formą, užklojame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje 50 minučių, kad pakiltų.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Naudojame funkciją su vėjeliu.
Iškilusią duonelę apibarstome sėklomis ir dedame į orkaitę. Kepame 45-55 minutes, kol gražiai paruduos. Atvėsiname ir ragaujame!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Wise Taste.