Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Cinamono ir obuolių kvapas dažnam primins jaukius rudens vakarus, kai galime dažniau pasimėgauti šviežiai keptais desertais namuose. Šie keksiukai yra vienas iš paprastų būdų tiek sunaudoti sezoninius obuolius, tiek pasisaldinti vakarus veganiškais skanėstais be didelių pastangų.
12 keksiukų
Keksiukams su obuoliais pagaminti reikia:
110 g. kvietinių miltų
110 g. speltos miltų (galima pakeisti taip pat kvietiniais)
60 g. rudojo cukraus
½ šaukštelio druskos
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių cinamono
1 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelio maltų imbierų
240 ml. augalinio pieno (naudotas migdolų pienas)
2 šaukštelių obuolių acto
70 g. augalinio margarino
1 gerai sunokusio banano
2 sunokusių obuolių
Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti į šalį.
Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir visus prieskonius)
Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės.
Ištirpinti margariną, kol bus skystas.
Į miltų mišinį supilti margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišyti.
Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įmaišyti juos į tešlą.
Tešlą paskirstyti į dvylikos keksiukų kepimo skardoje. Tešlą galima pilti į įdėtas popierines/silikonines keksiukų formeles arba patepti pačią skardą su šiek tiek kokosų aliejaus/margarino.
Keksiukus kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepus palikti atvėsti ir tuomet išimti iš skardos.
Gardžių atradimų.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.