top of page

Atrask augalinį: cinamoninės bandelės (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


veganiškos cinamoninės bandelės_receptas
Plantastic Blondie nuotr.

Cinamoninės bandelės gali tapti skaniu ir aromatingu desertu.


Cinamoninėms bandelėms pagaminti reikia:

  • 2 puodelių kvietinių miltų (aukščiausios klasės)

  • 1 puodelio pilno grūdo speltos miltų

  • 2 1/2 a. š. sausų mielių

  • 1/4 puodelio + 1 v. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 puodelio + 1 v. š. sojos pieno

  • 50 g ištirpinto veganiško sviesto

  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Įdarui:

  • 30 g ištirpinto veganiško sviesto

  • 1/4 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 v. š. cinamono

Glaistui:

  • 1 puodelis + 1 v.š. cukraus pudros

  • 1/8 puodelio sojos pieno

  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

  1. Mieles išmaišome su 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir leidžiame mielėms aktyvuotis. Pieną su mielėmis pilame į miltų ir cukraus mišinį ir maišome mentele. Pilame tirpintą sviestą (50 gramų) bei vanilę ir baigiame minkyti rankomis. Suformuojame rutulį, dedame į dubenį, uždengiame drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame kur nors šiltai valandai laiko, kol tešla iškils dvigubai.

  2. Sumaišome likusį 1/4 puodelio su 1 v. š. cinamono. Tešlai pakilus perkeliame ant sviestinio popieriaus ir iškočiojame į stačiakampį, kurio storis apie 1 cm. Pilame 30 gramų ištirpinto veganiško sviesto ir tolygiai paskirstome paliekant apie pusę centimetro nuo kraštų. Beriame cukraus ir cinamono mišinį. Pradedame sukti nuo ilgesnės stačiakampio kraštinės tvirtai spausdami, kad neliktų daug oro. Aštriu peiliu supjaustome tešlą lygiomis apie 2 cm storio dalimis.

  3. Perkeliame ant pasirinktos kepimo skardos ir paliekame

  4. Laikui praėjus įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (programa su vėjeliu iš viršaus ir apačios). Bandeles patepame sojos pienu ir kepame 20-25 minutes kol lengvai paruduoja. Ištraukiame ir leidžiame pravėsti, kol paruošime glaistą.

  5. Į dubenėlį dedame cukraus pudrą, pilame sojos pieną ir vanilę. Rankiniu plaktuvu išplakame iki vientisos, blizgios tekstūros glaisto. Pilame ant iškeptų cinamoninių bandelių ir dar pabarstome cukraus pudra.

 

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Plantastic Blondie.


bottom of page