top of page

Atrask augalinį: baltyminiai blynai su bananais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.    

Šie blynai yra labai skanūs ir purūs. Ir be galo sotūs, nes 100 g žirnių miltų yra net 20 g baltymų! Vietoj bananų, galima įpjaustyti obuolių ar kriaušių, irgi turėtų gautis labai skaniai.

veganiški bananiniai blyneliai_Alfo receptas
Follow Your Spoon nuotr.


20 mažų blynelių


Blynų tešlai paruošti reikia:

  • 1/2 puodelio + 2 šaukštų žirnių miltų

  • 1 puodelio augalinio pieno

  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 šaukštų agavų sirupo

  • Žiupsnio druskos

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 2 nedidelių bananų

  • Šiek tiek kokosų aliejaus kepimui


  1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. 

  2. Tuomet pilame pieną, agavų sirupą, viską gerai išmaišome ir paliekame tešlą šiek tiek pastovėti (ji gausis gana skysta). 

  3. Bananus supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. 

  4. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow Your Spoon




Comentários


Naujausi įrašai

bottom of page