Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Prasidėjus juodųjų serbentų sezonui, kviečiame gaminti natūraliai saldžius avižinius keksiukus su juodaisiais serbentais!
9 keksiukai
Avižiniams keksiukams pagaminti reikia:
150 g avižinių dribsnių
30 g aliejaus
3 vidutiniai gerai sunokę bananai
1 a.š. kepimo miltelių
150 g juodujų serbentų
1 a.š. malto cinamono
Žiupsnis druskos
Šakute sutrinkite bananus.
Į bananų masę berkite avižinius dribsnius, cinamoną, druską, kepimo miltelius, pilkite aliejų ir permaišykite.
Tešlą dėkite į keksiukų formeles.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių ir kepkite keksiukus 20-25 min.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.