Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Avinžirniais įdarytos cukinijos tiks ir pietums, ir vakarienei, nes yra sotus, bet lengvas maistas.
Įdarytoms cukinijoms pagaminti reikia:
2 cukinijų
100 g Bolivinių balandų (Kinvos)
1 ind. konservuotų avinžirnių
2 saujų špinato lapų
½ a. š. kario miltelių
½ a. š. paprikos miltelių
½ a. š. malto kumino
1 česnako skiltelės
Juodųjų pipirų
Druskos
2 v. š. kokoso aliejaus
4 a. š. alyvuogių aliejaus
Bolivines balandas perplauti ir išvirti. Supjaustyti česnaką. Susmulkinti špinatų lapus.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Nuplauti cukinijas. Išdžiovinti. Kiekvieną cukiniją perpjauti per pusę ir kepti orkaitėje apie 15 min. Truputį atvėsinti ir išpjauti cukinijos „vidurius“. Supjaustyti juos mažais gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti kokoso aliejų ir apkepinti česnaką. Įdėti prieskonius (kario, paprikos miltelių, kumino) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišyti.
Tada viską sumaišyti drauge: cukinijos gabaliukus, avinžirnius, Bolivines balandas, supjaustytą špinatą. Pagal skonį įberti druskos, pipirų.
Įdarą dėti į paruoštas cukinijas ir kepti orkaitėje apie 15 min. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas.