Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šio kišo pagrindas yra be miltų ir be gliuteno. Patiekalą galima gardinti bet kokiais mėgstamais priedais: smidrais, brokoliais, pomidorais, paprikomis ar grybais.
Augaliniam kišui pagaminti reikia:
Pagrindui:
¾ puodelio nevirtos bolivinės balandos
1 ir ½ puodelio sultinio
2 v.š. maltų linų sėklų
6 v.š. sultinio
Įdarui:
360 g tofu
Džiovintų česnakų ir svogūnų granulių pagal skonį
Druskos ir pipirų pagal skonį
3 v.š. maistinių mielių dribsnių
175 ml augalinio pieno (jei norisi tvirto įdaro, tada 140 ml)
½ a.š. ciberžolės miltelių
½ a.š. druskos
Šaldytų žirnelių, saulėje džiovintų pomidorų, cukinijos pagal skonį
1. Pirmiausia išvirkite bolivinę balandą. Virkite pie 15 min. ir paskui dar palikite kelioms minutėms, kad visiškai išbrinktų. Turi visai nelikti skysčio.
2. Maltas linų sėklas sumaišykite su 6 v.š. sultinio ir palikite kelioms minutėms išbrinkti.
3. Sumaišykite bolivinę balandą ir išbrinkusias maltas linų sėklas.
4. Gautą masę dėkite į aliejumi pateptą kepimo formą. Jei apvali, tai 20-25 cm. Rankomis suspausti masę, padaryti kraštelius. Ir kepkite 190 C orkaitėje 20-25 min, kol sukietės ir šiek tiek apkeps.
5. Įdarui tofu, augalinį pieną ir prieskonius sudėkite į blenderį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Jei norisi tvirtesnės masė, pilkite 8 v.š. augalinio pieno. Sudėkite pjaustytą cukiniją, saulėje džiovintus pomidorus ir žirnelius ir gerai viską sumaišykite. Sudėkite ant iškepusio pagrindo ir įdėkite kepti dar 20 min.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Toks Tyras.