4-6 asm.
Aštuonkojo salotoms paruošti reikia:
200 g virto aštuonkojo
1 vidutinio pankolio
3 saliero lapkočių
1/2 aitriosios paprikos
Kuokštelio žviežių petražolių
1/2 citrinos žievelės
5 šaukštų baltojo vyno acto
4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 granato
Keleto našlaičių ar kitų gėlių žiedų papuošti
Aštuonkojį, pankolį ir salierą supjaustykite labai plonomis riekelėmis (lyg popierius). Berkite druską, pipirus, smulkintą aitriąją papriką, kapotas petražoles, įtarkuokite citrinos žievelės.
Pilkite actą, aliejų ir išmaišykite. Papuoškite gėlių žiedlapiais ir gausiai užberkite granato sėklų.
Salotos ypač skanios, kai pastovi bent 20 minučių.
Gardžių atradimų.