Nutilkite, mūzos – leiskite pasireikšti prieskoniams. Ir jie pasireikš! Nuostabus aštriai marinuotų alyvuogių su džiovintais abrikosais receptas.
Aštriai marinuotoms alyvuogėms pagaminti reikia:
6–8 minkštų džiovintų abrikosų
1 aitriosios paprikos
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukštelio trintų pankolio sėklų
1 šaukštelio malto kumino
1 citrinos sulčių
100 ml alyvuogių aliejaus
150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
Smulkiais kubeliais supjaustykite abrikosus.
Plonais šiaudeliais supjaustykite aitriąją papriką.
Sudėkite viską į stiklainį, suberkite prieskonius, supilkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir sudėkite alyvuoges. Laikykite šaltoje vietoje ne trumpiau nei valandą, o geriausiai – per naktį šaldytuve.
Skanaus!