Sultingas, gaivus, lengvas, bet ir gana sotus patiekalas su vištiena.
Gaminant salotas pagal šį receptą, labai svarbu, kad arbūzas būtų sultingas, be to, galima neišimti sėklų. Skanaus!
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 porcijoms arbūzų salotų pagaminti reikia:
400 g arbūzo
1 didelio pomidoro
1 mėlynojo svogūno
2 šaukštų mėgstamų riešutų ar sėklų (kedrinių pinijų, saulėgrąžų)
Žiupsnelio citrinos žievelės
75 g FAMILIA fetos sūrio
2–3 šaukštų baltojo vyno acto
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 VILNIAUS PAUKŠTIENA vištienos iešmelių su graikišku marinatu „Fiesta“
Žiupsnelio šviežių mėtų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Aliejaus (kepti)
Arbūzui nupjaukite žievę, supjaustykite didesniais kubeliais ir dėkite į serviravimo lėkštę.
Supjaustykite pomidorą panašiais gabaliukais kaip ir arbūzą, dėkite į tą pačią lėkštę.
Mėlynąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, suberkite ant pomidorų.
Užberkite mėgstamų riešutų ar sėklų, įtarkuokite citrinos žievelės.
FAMILIA fetos sūrį susmulkinkite rankomis ir berkite ant salotų.
Apšlakstykite baltojo vyno actu ir alyvuogių aliejumi. Užberkite juodųjų pipirų.
Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus dėkite VILNIAUS PAUKŠTIENA vištienos iešmelius su graikišku marinatu „Fiesta“ ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus iki 10 minučių.
Iškepusius iešmelius dėkite ant salotų, apibarstykite mėtomis.
ALFO PATARIMAI:
· Vištieną galite kepti ir grilyje ar orkaitėje. Žiūrėkite informaciją ant pakuotės.
· Vietoj mėtų galite naudoti šviežius bazilikus.
· Svarbu, kad šiose salotose arbūzas būtų labai sultingas. Be to, nebūtina išiminėti arbūzo sėklų, jas galima valgyti, nes jos naudingos mūsų organizmui.
Skanaus!